FIETSEN & GOLFEN IN DE OMGEVING VAN VERA PLAYA

HET KLIMAAT VAN VERA PLAYA

Het Andalusische Vera Playa ligt op ongeveer op zo’n 90 km van Almeria.  De gemiddelde winterse temperatuur bedraagt 17° graden en bovendien geniet Vera Playa van een microklimaat. Vera Playa is met een gemiddelde van 320 dagen zon per jaar één van de zonnigste plekken van Spanje.

Omdat ook in de wintermaanden de temperatuur hier zeer aangenaam is, zijn er ieder jaar in die periode ook veel mensen hier. Door het mooie weer kan men veel buiten ondernemen, met vaak georganiseerde wandelingen door de prachtige natuur.

Lees meer...

FIETSEN IN DE OMGEVING VAN VERA PLAYA

Het achterland van Vera Playa en de daarbij aansluitende streek van Tabernas zijn uiterst geschikt voor rustige en golvende fietstrippen en bieden zowel mogelijkheden om vlak als heuvelachtig te rijden.  Meer landinwaarts kunnen heuvels tot 700 meter à 1000 meter hoogte beklommen worden en meer landinwaarts zelfs tot 2000 meter hoogte.

Heerlijk fietsen in Andalusië … elke dag een andere etappe, een nieuw landschap, een kersverse uitdaging. Kortom: een ideale ideale mix van zon, zee, strand, fietsen en ontspanning. 

In Vera Playa vind je alles wat een fietsershart sneller doet slaan. Er heerst een bijzonder microklimaat dat met heel milde temperaturen het fietsen en/of trainen zeer aangenaam maakt. Het wegennetwerk is in een perfecte staat en het appartement is prachtig gelegen , op korte afstand van een fietsenwinkel waar men racefietsen (of MTB) kan huren 

Het is een streek waar men zowel vlak, licht heuvelend als in de cols kan fietsen. De vele profwielrenners, amateurwielrenners en wielertoeristen die hier al gefietst hebben zijn er unaniem van overtuigd dat dit één van de mooiste en rustigste fietsregio's van Spanje is.

GOLFEN IN DE OMGEVING VAN VERA PLAYA

De regio beschikt over enkele van de beste golfbanen in Spanje. Deze golfbanen onderscheiden zich door de omgeving waarin ze zijn aangelegd zoals bijvoorbeeld de Desert Springs Golf Club in Cuevas del Amanzora, zo’n 10 minuten rijden van de villa. Dit is de eerste woestijnachtige golfbaan in Europa. 

Een andere golfbaan in de directe omgeving is Club Marina Golf Mojacar. Deze baan is gelegen op 200 meter van het strand in Mojacar. De baan bestaat uit twee delen waarbij u bij de eerste 9 holes uitkijkt over de Mediterrane Zee en de volgende 9 holes over de Sierra Cabrera.

Op een afstand van 15 minuten van Vera bevindt zich de Cortijo Grande Club de Golf in de plaats Turre. Deze baan is gelegen aan de voet van een berg en wordt omgeven door vele fruitbomen (citroen en sinaasappel).

In Valle del Este ligt de Valle del Este Golf Club welke is verkozen tot een van beste 25 golfbanen van Spanje. De moeilijkheidsgraad van deze baan ligt iets hoger zodat het zelfs voor de geoefende golfer een uitdaging is om op deze baan te spelen.

LIGGING VERA PLAYA