ONTDEK DE OMGEVING VAN PLAYA VERA & MAZARRON

PLAYA VERA EN DE OMGEVING

Vera is vandaag de dag een van de belangrijkste commerciële centra in de regio, met een bloeiende traditionele kern en een aantal supermarkten en commerciële organisaties verspreid langs de ringweg .De vroegste Carthaagse, Romeinse en Moorse nederzetting was op Beria in de buurt Villaricos maar in de onzekere tijden van de vroege middeleeuwen , werd de nederzetting landinwaarts naar de heuvel van Espiritu Santo verplaatst, waar de nederzetting  door een enorme aardbeving werd verwoest in 1518.

Na de aardbeving werd de nederzetting herbouwd en is momenteel te zien als een vestiging met een rechthoekige indeling met acht torens en twee poorten. In het midden was de parochiekerk van de Encarnación, zoals te zien is op het centrale plein in Vera, gebouwd als een vesting om het dorp tegen piraten te beschermen. In de late 19de eeuw breidde de stad uit als gevolg van mijnbouw activiteiten in de regio, maar momenteel is het voornamelijk een toeristisch centrum.


Wilt u meer weten over de omgeving van Costa Almeria, klik dan HIER.

MAZARRON EN OMGEVING

De Mediterrane Zuid-Oost kust van Spanje is met zo'n 315 zonnige dagen per jaar een ideale bestemming voor zonaanbidders. Door de bijna altijd aanwezige wind is het zelfs op warme zomerdagen goed uit te houden.

Mazarrón ligt in een wijde baai aan de middellandse zee en heeft een kustlijn van 35 km. Het heeft twee belangrijke stedelijke centra: de haven en de hoofdstad, vijf kilometer van de kust. Sinds zijn oorsprong is de naam van Mazarrón verbonden met de mijnbouw in zijn berggebieden, met een rijkdom aan zink, zilver, ijzer, aluminium en rode oker.

In Feniciësche, Punische en Romeinse tijden, werd veel werk in de mijnen uitgevoerd, waardoor er een schat aan archeologisch materiaal is achtergebleven. De Arabieren vestigden ook zich in het gebied, aangetrokken door zijn mineraalrijkdom.


Wilt u meer weten over wat Mazzaron te bieden heeft klik dan HIER.

LIGGING MAZARRÓN