MAZARRON EN OMGEVING

De Mediterrane Zuid-Oost kust van Spanje is met zo'n 315 zonnige dagen per jaar een ideale bestemming voor zonaanbidders. Door de bijna altijd aanwezige wind is het zelfs op warme zomerdagen goed uit te houden.

Mazarrón ligt in een wijde baai aan de middellandse zee en heeft een kustlijn van 35 km. Het heeft twee belangrijke stedelijke centra: de haven en de hoofdstad, vijf kilometer van de kust. Sinds zijn oorsprong is de naam van Mazarrón verbonden met de mijnbouw in zijn berggebieden, met een rijkdom aan zink, zilver, ijzer, aluminium en rode oker.

Lees meer...

HET WEER EN KLIMAAT

De Costa Cálida is een klein paradijs met milde temperaturen. Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam te noemen zijn.

Er heerst een Mediterraan subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 18°C, met warme, maar milde zomers (28-32°C) en zachte winters.

Lees meer...

BEZOEK AAN HET DORP "TOTANA"

Karakteristieke Spaans dorp op 30 minuten met de auto.

Totana is een echt karakteristieke Spaans dorp waar u nog volop de Spaanse cultuur proeft. Totana ligt aan de voet van natuurgebied de Sierra Espuña en bevindt zich op 30 autominuten van de kust met vele leuke badplaatsjes, Costa Calida.

Het dorp staat veelal bekend om zijn sfeervolle bestaan, waar u veel traditionele Spaanse feesten treft en op de woensdag gezellig over de grote markt slentert.
Daarnaast zijn er gezellige winkelstraten en kunt u terecht op vele mooie plekjes voor een lekkere Spaanse tapa en een drankje.

Zie ook: http://turismo.totana.es/

BEZOEK AAN "SIERRA ESPUÑA"

Prachtig natuurgebied op 40 minuten met de auto 

De Sierra Espuña is een schitterend natuurgebied met veel pijnbomen. Met de auto, fiets of te voet: prachtige routes doorkruisen dit gebied en loopt u tegen vele verrassingen op. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan verschillende grotten, waterbronnen, onderweg waant u zich in de mooiste flora en fauna.

Het VVV kantoor in het klooster van La Santa heeft kaarten beschikbaar met routes die door de Sierra Espuña leiden.

Zie ook: http://www.monasteriosantaeulalia.com

Er zijn mogelijkheden voor korte en lange wandelingen waarbij meer of minder geklommen kan worden. Men heeft een schitterend uitzicht over de valleien van Murcia. De hoogste top is 1583 meter hoog en men merkt het verschil in temperatuur onmiddelijk zodra je wat hoger komt.

Helemaal boven liggen de sneeuwhutten ofwel de Pozos de la Nieve. Deze dateren nog uit de zestiende eeuw maar er is slechts een enkele gerestaureerd en men  men in dit gebied nog adelaars bewonderen. Tevens is de Valle de Leyva een gebied waar vooral spaanse bergbeklimmers te vinden zijn.

Op www.murciaturistica.es staat de Moorse autoroute, die u leidt langs de plaatsen Aledo, Alhama de Murcia, Lorca, Puerto Lumbreras en Totana. www.sierraespana.com

 

BEZOEK AAN DE PLAATS "BOLNUEVO"

Op 10 minuten met de auto

In Bolnuevo vindt u mooie stranden en gezellige restaurantjes. Bolnuevo staat bekend om de rotsen van wit zandsteen, die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen. Wanneer u bij Bolnuevo de kustlijn naar het zuiden volgt, komt u op een prachtige onverharde kustweg. Deze kustweg leidt u langs verschillende rustige baaitjes en strandjes waar u zich alleen op de wereld waant. Aan het begin van de route zijn...

 

BEZOEK AAN "PUERTO DE MAZARRÓN"

Op 10 minuten met de auto

Puerto de Mazarrón ligt aan de kust, met vele leuke terrassen en stranden. De haven van Puerto de Mazarrón is onlangs geheel vernieuwd en de boulevard is hierbij uitgebreid. Erg leuk om eens te bezoeken is ook de markt in Puerto de Mazarrón. In Puerto zijn er tevens een aantal duikscholen gelegen.

BEZOEK AAN DE PLAATS "ÁGUILAS"

Op 35 minuten met de auto

Águilas is een gemeente in de Spaanse provincie Murciain de regio Murcia met een oppervlakte van 252 km2. Águilas telt 34.828 inwoners. Águilas is een voormalige Romeinse vissershaven, en in de negentiende eeuw een belangrijk mijnwerkersoord, wat nog terug te vinden is in de kade van El Homillo; Van hieruit werden de schepen geladen met ijzer.

In de binnenstad van Aguilas loont een wandeling door de prachtige ficustuinen van de Plaza de Espana zeer de moeite, evenals een blik op het negentiende eeuws gemeentehuis, het Ayuntamiento, en een bezoek aan de parochiekerk van San José waar de beeltenis van de schutspatroon wordt bewaard. Hoog boven het oude centrum torent het kasteel van San Juan de Águilas uit, gebouwd in 1579 voor verdedigingsdoeleinden. Aan de voet daarvan ligt de haven met de typische vuurtoren, geschilderd in roodzwarte banen en in gebruik genomen halfweg de vorige eeuw.

Dit vissersdorp biedt de bezoeker kilometers en kilometers verlaten strand met glasheldere wateren (La Higuerica, La Carolina, Calabardina ... ) en een van de beste onderwatersportgebieden.

In Aguilas wordt carnaval gevierd tijdens een non-stop, twee weken durend feest vol van verkleedpartijen, Latijnse muziek ritmes en de bijbehorende dansen, met gekke kledij of met gekheid in het algemeen in wat de laatste dagen voor de vasten zijn.

De carnaval verenigingen en het stadsbestuur spenderen een groot deel van het jaar aan de organisatie van de feesten en de optochten.

Tijdens carnaval neemt de ganse bevolking deel aan de festiviteiten en zij verwelkomen van harte andere deelnemers en feestvierders

Geschiedenis
Het carnaval van Aguilas is in 1997 uitgeroepen tot plaats van belang voor het nationale toerisme heeft een lange traditie.

De officiële vieringen in de stad dateren al van ongeveer twee eeuwen terug toen er onder de heerschappij van koning Carlos III aan het hof in Madrid carnaval vieringen werden gehouden. Ook de rest van het land hield zich toen al niet afzijdig. Men denkt wel dat aan de oorsprong van deze vieringen eerdere gebeurtenissen liggen zoals de heidense rituelen tijdens de Romeinse periode. Dat waren vieringen om het einde van de winter en de eerste tekenen van de lente te vieren.

De rooms-katholieke kerk heeft toen een aantal van deze vieringen opgenomen op zijn kalender. Als we dan naar de negentiende eeuw kijken en meer in het speciaal naar 1886 zien we dat het toenmalige gemeentebestuur van Aguilas voor de eerste maal een gemeentelijke verordening heeft gestemd die de festiviteiten in goede banen moet leiden.

Lees meer...

BEZOEK AAN DE STAD "CARTAGENA"

Op 35 minuten met de auto

De havenstad Cartagena is via de nieuwe snelweg (Tol) tussen Mazarrón en Cartagena vanaf de Country Club snel te bereiken. U kunt ook via Puerto de Mazarron de oude weg richting Cartagena rijden. Tussen de beide kustdorpjes Isla Plana en La Azohia kunt u via de ‘oude weg’ door de bergen naar Cartagena.

In deze prachtige oude stad met zijn monumentale gebouwen is het prachtig ronddolen. In de straten van Cartagena kan menig vrouw haar hart ophalen, hier is het echt prachtig winkelen. De haven van Cartagena is een heerlijke plek om lekker te eten en van het uitzicht te genieten.

Torre del Reloj
De belangrijkste toegang tot het ommuurde centrum is de Torre del Reloj. Deze gele stadspoort uitgerust met een klokkentoren is hét symbool en het referentiepunt van Cartagena, opdoemend vanuit verschillende plekken tot ver buiten het oude stadscentrum.

Plaza de los Coches
Direct achter de stadspoort ligt het 'Plein van de Koetsen'. Dit levendige plein wordt omringd door kleurrijke koloniale huizen en een groot standbeeld van Pedro de Heredia. Ooit werd dit plein gebouwd

voor de handel van Afrikaanse slaven om vervolgens later te worden omgedoopt

tot de huidige naam verwijzend naar de koetsen die er in groten getale stonden en tot op de dag van vandaag nog staan. De bogengalerij op het plein staat bekend als de Portal de los Dulces (Portiek van de Zoetigheden), vanwege de grote variatie snoep die er verkocht wordt.

Lees meer...

BEZOEK AAN DE "CABO TIÑOSO" VALLEI

Op 20 minuten met de auto

Als U vanuit Puerto de Mazarrón de kustweg volgt in de richting van Cartagena en dan bij Campillo de Adentro afslaat, komt U in een prachtige "verborgen" vallei. Vanuit hier kronkelt er een weggetje langzaam omhoog met prachtige vergezichten. Hier hoog in de bergen vindt U een prachtig oud fort die vroeger deel uitmaakte van de verdedigingslinie van Cartagena.

Hier zijn nog 2 kanonnen te vinden die vroeger een schotwijdte had van 32km. De beide kanonnen werden in Groot Brittanië gemaakt. Het fort is naar de val van Franco verlaten, maar men kan hier nog rondkijken. Vele Spanjaarden gebruiken de plaats op zondag om te picknicken. Men heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over een ingesloten baai. Ook kan men hier heerlijk rondwandelen. Het is echt een aanrader. De weg ernaar toe is prachtig en de rust die men er vindt is ongelooflijk.

De zware kustbatterij van Castillitos op Cabo Tiñoso werd gebouwd tussen 1929 en 1936. Geen simpele betonnen bunkers, maar fraai vormgegeven als een middeleeuws kasteel dat opgaat in het landschap. Voor de bouw werden dan ook lokale steensoorten gebruikt.

Vanaf dit punt op de kaap is er een vrij uitzicht over de gehele baai van Cartagena. De batterij bestaat uit twee zware 38.1cm kaliber artillerie stukken die verzonken zijn in de berg. Onder de grond bevinden zich drie verdiepingen met alle aggregaten en munitiemagazijnen voor de kanonnen. Samen met een gelijksoortige batterij aan de andere kant van de baai werd de haven van Cartagena verdedigd.

 

 

 

 

BEZOEK AAN DE STAD "MURCIA"

Op 45 minuten met de auto

Murcia is een stad in het zuidoosten van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige regio en heeft ongeveer 425.000 inwoners. De stad heeft alles voor een aantrekkelijke vakantie: interessante attracties, mooie natuur en de prachtige Costa Calida op een steenworp afstand.

Cultuur en historie
Murcia is de belangrijkste stad van de regio en heeft vele bezienswaardigheden zoals kerken, paleizen en musea. Een perfect startpunt voor de bezoeker aan deze provinciehoofdstad is la Trepería. In deze straat voelt men onvermijdelijk het kloppend hart van het stadsleven hier: banken, cafetaria’s, ijssalons, traditionele winkels en warenhuizen en het Casino, een 19de-eeuws juweel (met beslist verplicht bezoek aan de danszaal, de bibliotheek en indien mogelijk, het boudoir).

De Trapería wordt doorkruist door de Platería, één van de andere historische straten van de stad. De Trapería komt uit op de over een voormalige moskee gebouwde Kathedraal, waarvan de eerste steen werd geleged in 1394 door de bisschop Fernando de Pedrosa, hoewel de tempel niet voltooid zou worden tot in de 18de eeuw. Deze kathedraal heeft een grandioze barokke gevel uit kalksteen en marmer die uitkijkt over de Plaza de Belluga (een leuke plek om iets te gaan drinken), mooie kapellen, zoals de Capilla de los Véez (15de eeuw) of die van Junterones (16de eeuw), en de hoogste domtoren van Spanje (92 meter) die kan worden bestegen langs 18 hellinggangen en 200 traptreden om te kunnen genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving.

Lees meer...

LIGGING MAZARRÓN

BESCHIKBAAR: CASA ANGEL

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK
M D W D V Z Z
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
  Reservering onder voorbehoud
  Bezet
  Beschikbaar
  Last Minute 30% korting