BEZOEK AAN DE STAD "CARTAGENA"

Op 35 minuten met de auto

De havenstad Cartagena is via de nieuwe snelweg (Tol) tussen Mazarrón en Cartagena vanaf de Country Club snel te bereiken. U kunt ook via Puerto de Mazarron de oude weg richting Cartagena rijden. Tussen de beide kustdorpjes Isla Plana en La Azohia kunt u via de ‘oude weg’ door de bergen naar Cartagena.

In deze prachtige oude stad met zijn monumentale gebouwen is het prachtig ronddolen. In de straten van Cartagena kan menig vrouw haar hart ophalen, hier is het echt prachtig winkelen. De haven van Cartagena is een heerlijke plek om lekker te eten en van het uitzicht te genieten.

Torre del Reloj
De belangrijkste toegang tot het ommuurde centrum is de Torre del Reloj. Deze gele stadspoort uitgerust met een klokkentoren is hét symbool en het referentiepunt van Cartagena, opdoemend vanuit verschillende plekken tot ver buiten het oude stadscentrum.

Plaza de los Coches
Direct achter de stadspoort ligt het 'Plein van de Koetsen'. Dit levendige plein wordt omringd door kleurrijke koloniale huizen en een groot standbeeld van Pedro de Heredia. Ooit werd dit plein gebouwd

voor de handel van Afrikaanse slaven om vervolgens later te worden omgedoopt

tot de huidige naam verwijzend naar de koetsen die er in groten getale stonden en tot op de dag van vandaag nog staan. De bogengalerij op het plein staat bekend als de Portal de los Dulces (Portiek van de Zoetigheden), vanwege de grote variatie snoep die er verkocht wordt.

Plaza de la Aduana
Het aangrenzende Plaza de la Aduana is een van de oudste en grootste pleinen in de oude stad van Cartagena. De naam dankt het plein aan de douane die hier gevestigd zat in een van de koloniale panden. Tegenwoordig zetelt de gemeente er. Midden op het plein staat een standbeeld van Columbus.

Plaza San Pedro Claver
Verderop ligt het Plaza San Pedro Claver. Dit plein is vernoemd naar de Spaanse priester San Pedro Claver als eerbetoon voor zijn verdiensten voor de Afrikaanse slaven.

Iglesia de San Pedro Claver
Ook dit voormalige jezuïtenklooster uit de 17e eeuw dankt zijn naam aan de gelijknamige priester. De Spanjaard arriveerde in Cartagena in 1610. Al snel zou hij zich als priester volledig wijden aan het verbeteren van het welzijn van de slaven uit Afrika. Hij woonde in het klooster tot zijn dood in 1654. San Pedro Claver was de eerste persoon in de Nieuwe Wereld die heilig verklaard werd. Het gebouw omvat nu een kerk, uitgerust met een mooi altaar, een klooster en een museum.

Plaza de Santo Domingo
Op een paar minuten lopen van Plaza de los Coches vind je Plaza de Santa Domingo. Dit omsloten, compacte plein dankt zijn naam aan de gelijknamige kerk. Het aangename terras is een fantastische plek om neer te strijken voor een lunch. Pontificaal op het plein staat een niet te missen kunstwerk - La Gorda - van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Vergeet deze 'liggende pompeuse dame' niet aan te raken, want dat brengt geluk!

Convento de Santo Domingo
Aan het Plaza de Santo Domingo staat ook de oudste kerk van Cartagena. De oorspronkelijke locatie was de huidige Plaza de los Coches. Na de brand van 1552 die de stad helemaal in as legde, werd de kerk herbouwd op de huidige locatie. De bouw werd volledig verricht door de inheemse bevolking die dit bovendien grotendeels uit eigen middelen moesten financieren. De klokkentoren is wat gedraaid, volgens de legende het werk van de duivel. Als je geluk hebt, ben je getuige van een uitbundige Caribische bruiloft. Wat je in ieder geval altijd kunt doen, is mensen kijken, zittend op de trap voor de kerk.

Plaza Bolívar
Het meest centrale plein van Cartagena is Plaza Bolívar. Aan het plein staan een aantal toeristische attracties waaronder de kathedraal, het goudmuseum en het Paleis van de Inquisitie. Geheel in het midden van het plein staat een standbeeld van de grote Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar die Cartagena omschreef als de 'heroïsche stad' gezien zijn felle verzet tegen de Spanjaarden. Vooral 's avonds zoeken de mensen van Cartagena elkaar in dit intieme, schaduwrijke parkje op.

Paleis van de Inquisitie
De blikvanger aan het plein is de Palacio de la Inquisición, niet in de laatste plaats vanwege de weelderige voorgevel. Ooit zat hier het beruchte Tribunaal van de Inquisitie gevestigd, nu is er een museum grotendeels gewijd aan die periode (1610-1811). De collectie, waaronder een kamer gericht op de inquisitieperiode, is ietwat teleurstellend maar het pand, waaronder een patio en ook het uitzicht vanaf het balkon zijn een bezoekje zeker waard.

Goudmuseum
Tegenover het Paleis van de Inquisitie staat het Museo del Oro. Het museum is een fraai eerbetoon aan de inheemse Zenú cultuur. Er zijn o.m. sieraden, edelsmit voorwerpen en keramiek.

De katedraal
De bouw van de kathedraal begon in 1575, maar plunderingen van Engelse piraten onder leiding van Francis Drake in het jaar 1586 gooiden roet in het eten. De kathedraal, een van de oudste van Amerika, moest gedeeltelijk opnieuw worden gebouwd. Toch heeft de catedral nog steeds zijn originele vorm.

Stadsmuren
Cartagena was vroeger één van de belangrijkste havensteden van Zuid-Amerika en rijkdom was er in die periode volop. Om de stad te beschermen tegen plunderaars werden er vestigingsmuren en forten gebouwd. De restanten van deze beschermingsvormen zie je nog steeds terug; sterker nog, deze zijn bijna nog geheel in tact en omringen het grootste gedeelte van de oude stad. Het is een feest om op je gemak in de zon met een aangenaam Caribische zeebriesje te slenteren langs deze murallas.

Las Bovédas
Via de stadsmuren kom je vanzelf uit bij Las Bovédas. Deze bogen zijn aangebracht onder de stadsmuur en dienden vooral als militarie opslagplaatsen. Na de onafhankelijkheid werden ze gebruikt als gevangenis en tegenwoordig zitten er souvenirwinkeltjes.

Castillo de San Felipe de Barajas
In Cartagena staat het sterkste en grootste fort ooit gebouwd door de Spanjaarden: het Castillo de San Felipe de Barajas. Het reusachtige bolwerk, gebouwd tussen 1536-1767, is gevestigd op de strategische heuvel San Lázaro waarmee aanvallen vanuit de baai van Cartagena en vanaf land gepareerd konden worden. Zeer geavanceerd is het tunnelsysteem van ondergrondse ruimtes en vluchtroutes, zo ontwikkeld dat elke klank door weerkaatsing hoorbaar is. Je kunt zelf op ontdekkingstocht gaan in één van de tunnels.

Cerro de la Popa
Voor een geweldig uitzicht over de stad moet je zijn op Cerro de la Popa, gelegen op ongeveer 2 km van Castillo de San Felipe. Deze 150 m hoge heuvel is het hoogste punt van Cartagena. Boven vind je een kerk en een klooster (Convento de la Popa). In het verleden deed dit klooster ook even dienst als fort. De omringende heuvels werden in die tijd als schuilplaats gebruikt door gevluchte slaven. Je loopt in ongeveer een halfuur naar de top. Veiligheidshalve is een taxi echter aan te bevelen.

 

 

Monumento a la India Catalina
Het standbeeld van India Catalina is zo ongeveer het enige fysieke in Cartagena wat nog doet denken aan de periode voor de koloniale tijd. Het monument is een eerbetoon aan de inheemse bevolking die in de stad leefde voordat de Spanjaarden het roer overnamen. Het bronzen beeld staat voor Catalina, de dochter van Carique Zama, leider van een Caribische stam. Toen de Spanjaarden arriveerden, begeleidde zij Pedro de Heredia als tolk en fungeerde als intermediair tussen de Spanjaarden en de inheemse bevolking. Het monument werd in juli 2011 verplaatst van de Avenida de Heredia naar de Puerto Duro - op de achtergrond duiken nu de imposante gestaltes op van Castillo de San Felipe de Barajas en Cerro de la Popa.

Bocagrande
Toe aan het moderne Cartagena? Dan moet je zijn op het schiereiland Bocagrande. Hier geen historische gebouwen, maar een strip van luxe hotels, appartementen en moderne Amerikaanse koffiezaken. Aan de strakke boulevard grenst een onberispelijke strandstrook waar het goed toeven is. Bocagrande ligt een paar km ten zuiden van Plaza de los Coches.

 

 

 

LIGGING MAZARRÓN

BESCHIKBAAR: CASA ANGEL

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK
M D W D V Z Z
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
  Reservering onder voorbehoud
  Bezet
  Beschikbaar
  Last Minute 30% korting