BEZOEK AAN DE STAD "MURCIA"

Op 45 minuten met de auto

Murcia is een stad in het zuidoosten van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige regio en heeft ongeveer 425.000 inwoners. De stad heeft alles voor een aantrekkelijke vakantie: interessante attracties, mooie natuur en de prachtige Costa Calida op een steenworp afstand.

Cultuur en historie
Murcia is de belangrijkste stad van de regio en heeft vele bezienswaardigheden zoals kerken, paleizen en musea. Een perfect startpunt voor de bezoeker aan deze provinciehoofdstad is la Trepería. In deze straat voelt men onvermijdelijk het kloppend hart van het stadsleven hier: banken, cafetaria’s, ijssalons, traditionele winkels en warenhuizen en het Casino, een 19de-eeuws juweel (met beslist verplicht bezoek aan de danszaal, de bibliotheek en indien mogelijk, het boudoir).

De Trapería wordt doorkruist door de Platería, één van de andere historische straten van de stad. De Trapería komt uit op de over een voormalige moskee gebouwde Kathedraal, waarvan de eerste steen werd geleged in 1394 door de bisschop Fernando de Pedrosa, hoewel de tempel niet voltooid zou worden tot in de 18de eeuw. Deze kathedraal heeft een grandioze barokke gevel uit kalksteen en marmer die uitkijkt over de Plaza de Belluga (een leuke plek om iets te gaan drinken), mooie kapellen, zoals de Capilla de los Véez (15de eeuw) of die van Junterones (16de eeuw), en de hoogste domtoren van Spanje (92 meter) die kan worden bestegen langs 18 hellinggangen en 200 traptreden om te kunnen genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving.

Vanaf de Plaza de Santo Domingo, komt men, door de Calle de la Merced, bij de Universiteit, een 16de-eeuws klooster met een wonderschoon claustrum van twee verdiepingen van marmeren zuilen. Achter de oude poort van Santo Domingo ontwaart men de Plaza del Romea met, aan dat plein, het gelijknamige, in isabellijnse stijl opgetrokken theater, omgeven door talloze stamcafés, een waar paradijs op zonnige ochtenden. Aan de andere kant van de prachtig nieuwe Gran Via, de hoofdstraat en het winkelcentrum van de stad, stuit de bezoeker op het renaissancistische Palacio de San Esteban, zetel van het regionaal bestuur, met de naar dezelfde heilige genoemde kerk. enkele meters verder bevindt zich in de Iglesia de San Miguel een waardevol barok retabel. Dwalende door smalle straatjes, of desgewenst rechtstreeks door de Gran Vía, komt men bij de Plaza de Santa Catalina, waar een bezoek kan worden gebracht aan het Museo Ramón Gaya, een museum gewijd aan de in Murcia geboren universeel schilder Ramón Gaya.

Daarbij ligt de Plaza de las Flores, éé van de meest levendige plekjes van de stad, waar u iets kunt drinken, bloemen kunt kopen of kunt genieten van de exquisiete vleespasteitjes van Bonache; daarnaast, het Plaza de San Pedro. In de richting van de rivier de Segura verrijst het oude in mudejarstijl gebouwde Palacio Almudí met de indrukwekkende zaal met Dorische zuilen, omgedoopt tot gemeentelijk kunstcentrum. Bij dit paleis zijn de enige blootgelegde resten te vinden van de oude Arabische muur, die ooit de stad omgaf, en, daarnaast, het Convento de Veróicas, met een eigen schilderijenkabinet. Vooral een bezoek aan het daartegenover gelegen marktplein met dezelfde naam mag niet worden vergeten. Nabij zijn, in het Museo Salzillo, ondergebracht in de Iglesia de Nuestro Padre Jesús, in een aangebouwde en door de Italiaanse kunstenaar Sistori prachtig gedecoreerde kapel, enkele hoogtepunten te zien uit de processiekunst van de geniale beeldhouwer uit deze stad, Francisco Salzillo. In de kerk is tevens de kerststal te zien met 500 door de beeldhouwer gemaakte figuren, alsmede enkele van zijn beelden en schetsen.

Vanuit het museum ontwaart men in de richting van de rivier de keerdijk of Malecón, een brede muur die verschillende kilometers de tuinderijen inloopt, ooit opgetrokken door de Moren om het wassende rivierwater te keren; bij deze muur ontvouwt zich een prachtig en frisgroen tuinlandschap, waar het vooral op de warme zomerdagen heerlijk toeven is. Een korte wandeling langs de rivieroever voert ons vanaf de keerdijk tot het Plaza de la Glorieta, het meest populaire en geliefde onder de stadspleinen van Murcia, met daaraan gelegen het Gemeentehuis. Iets verder staat een lange rij bijzondere gebouwen, waaronder speciale vermelding verdienen het barokke Bisschoppelijk Paleis en het Palacio de los Fontes, gebouwd in de 18de eeuw. Door de Calle de Correos komt men bij het grafelijk paleis Palacio del Conde de Floridablanca, tegenwoordig een luxe hotel. Daarnaast de poort Arco de San Juan, die uitkomt op het gelijknamige plein; ideaal voor een bezoek aan een van de vele kroegjes en taveernes met de exquisiete plaatselijke keuken.

Rond de stad zijn de meest aanbevolen bezienswaardigheden het Santuario de la Fuensanta, een bedevaartkapel midden in het bergachtige landschap, gewijd aan de schutsvrouw van de stad; Monteagudo, één van de uitverkoren plaatsen van Koning Alfons de Wijze, met een prachtig Moors paleisachtig complex, het Monasterio de los Jerónimos, ook wel genoemd het ‘Escuriaal van Murcia’, dat, gelegen tussen citroenboomgaarden, getuigt van de grootsheid van het voormalig Spaans imperium; Alcantarilla; La Ñora, waar de Romeinse watermolens in werking te zien zijn; en, tenslotte, het 9de-eeuwse Castillo del Valle, dat herinneringen oproept aan de bloei van het oude kalifaat.

 

LIGGING MAZARRÓN

BESCHIKBAAR: CASA ANGEL

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK
M D W D V Z Z
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
  Reservering onder voorbehoud
  Bezet
  Beschikbaar
  Last Minute 30% korting