MAZARRON EN OMGEVING

De Mediterrane Zuid-Oost kust van Spanje is met zo'n 315 zonnige dagen per jaar een ideale bestemming voor zonaanbidders. Door de bijna altijd aanwezige wind is het zelfs op warme zomerdagen goed uit te houden.

Mazarrón ligt in een wijde baai aan de middellandse zee en heeft een kustlijn van 35 km. Het heeft twee belangrijke stedelijke centra: de haven en de hoofdstad, vijf kilometer van de kust. Sinds zijn oorsprong is de naam van Mazarrón verbonden met de mijnbouw in zijn berggebieden, met een rijkdom aan zink, zilver, ijzer, aluminium en rode oker.

In Feniciësche, Punische en Romeinse tijden, werd veel werk in de mijnen uitgevoerd, waardoor er een schat aan archeologisch materiaal is achtergebleven. De Arabieren vestigden ook zich in het gebied, aangetrokken door zijn mineraalrijkdom.

Na de christelijke Herovering in de 15de eeuw ontstond de plaats, bekend als Casas de Los Alumbres de Almazarrón, tengevolge van de net geopende mijnen. Zijn strategische positie maakt het tot een bastion van verdediging voor de naburige gebieden van Lorca en Cartagena, waarvan het bewijs nog steeds te zien is in de vorm van de vele wachttorens langs de kust.

Mazarrón werd heel belangrijk aan het einde van de 19de eeuw en het begin van de 20ste, toen ijzer en galenite werden gedolven. Vanaf het moment dat de rijkdom van de mijnen minderde, ontwikkelde Mazarrón zich als een belangrijke toeristen- en landbouwindustrie en bevorderde tegelijkertijd zijn zeevarende en vissende traditie. Deze activiteit kan in de haven gezien worden, met zijn vismarkt en vissersboten.

Als het resultaat van zijn rijke geschiedenis bevatten de straten van Mazarrón interessante monumenten. Van speciale betekenis zijn het Gemeentehuis en het voormalige culturele centrum, dat van Art nouveau stijl is en aanwijzingen geeft van de rijkdom aan het begin van de eeuw. Achter het gemeentehuis is de kerk van San Andrés (16de eeuw), met een mooi plafond in Mudejar stijl en nabijgelegen, het klooster van La Purísima (de patroonheilige van de stad).

Het is ook mogelijk om de ruïnes van het kasteel van de Vélez familie te bezoeken. Buiten de stad zijn ook andere torens, zoals de Torre de Vieja de la Cumbre (17de eeuw) in de haven, de Toren van Los Caballos en de Toren van Santa Isabel in Bolnuevo en, op de heuvel van El Molinete, een uitkijktoren met een cirkelvormige indeling.

Behalve de rijkdom van monumenten biedt Mazarrón mooie plaatsen die liggen langs de 35 km lange kustlijn en kan men genieten van 315 dagen zonneschijn per jaar met een gemiddelde temperatuur van 20°C.

Stranden zoals La Reya, Bahía, Nares of El Castellar en maagdelijke baaitjes zoals Cala Amarilla, La Grúa Strand, Parazuelos, Covaticas, Ballenato, Percheles enz. bieden ideale omstandigheden voor strand en zee liefhebbers of voor degenen die genieten van lange wandelingen langs de zeekust.

Tegenover het strand van Bolnuevo is een van de spectaculairste landschappen van het gebied. Op deze plaats heeft erosie van wind en water uit het witte zandsteen mooie vormen gebeeldhouwd (Ciudad Encantada).

Mazarrón is ook de ideale plaats voor het genieten van een volledig scala aan vrijetijdsmogelijkheden en watersporten. De Mazarrón jachthaven heeft 200 ankerplaatsen. In zijn regatta club is competitie gecombineerd met cursussen voor beginners en gevorderden.

Het is ook mogelijk om te roeien, zee-paragliding of water-skiën of met een speedboot te racen. Duikers kunnen ook vele clubs vinden die cursussen van alle niveaus aanbieden of u kunt deelnemen aan een duikexcursie die u meeneemt naar de prachtige rotsbodems of de spectaculaire onderwatergrotten.

Zie ook de website: www.mazarron.es

 

LIGGING MAZARRÓN

BESCHIKBAAR: CASA ANGEL

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK
M D W D V Z Z
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
  Reservering onder voorbehoud
  Bezet
  Beschikbaar
  Last Minute 30% korting