HET KLIMAAT VAN VERA PLAYA

Het Andalusische Vera Playa ligt op ongeveer op zo’n 90 km van Almeria.  De gemiddelde winterse temperatuur bedraagt 17° graden en bovendien geniet Vera Playa van een microklimaat. Vera Playa is met een gemiddelde van 320 dagen zon per jaar één van de zonnigste plekken van Spanje.

Omdat ook in de wintermaanden de temperatuur hier zeer aangenaam is, zijn er ieder jaar in die periode ook veel mensen hier. Door het mooie weer kan men veel buiten ondernemen, met vaak georganiseerde wandelingen door de prachtige natuur.

Ook leent de omgeving zich goed om te fietsen, daarnaast is er bijna ieder dag van de week wel ergens in de buurt een markt. Verder zijn er in de omgeving maar liefst 5 golfbanen, die vooral in de winter veel worden bezocht door overwinteraars.

 

COSTA ALMERIA EN OMGEVING

Costa de Almeria, een vakantie in Spanje tussen strand en natuur.

BEZOEK AAN WATERPRETPARK "AQUA VERA"

Afstand: 2 kilometer

Voor deze activiteit hoef je Vera Playa niet eens te verlaten want het Aqua Vera Park bevindt zich in Vera Playa zelf. Dit waterpark is gevuld met glijbanen, zwembaden, een lagune, winkeltjes, restaurants, bars, picknicktafels en groene gebieden. De belangrijkste attracties van het park zijn de Black Hole, de Kamikaze en de Aventura Rivier.

Voor de jongere bezoekers is een speciaal gedeelte dat Aqualandia heet en aangepaste glijbanen en andere attracties heeft die uitzonderlijk voor hun zijn. Verder is er ook nog een midgetgolf baan, een minipark, een speelhal, een animatieteam voor zowel jong als oud en de Superjumper. Dit is een leuk uitstapje voor de hele familie waarvoor je Vera Playa niet hoeft te verlaten.

Aqua Vera website: http://www.aquavera.com/en/

BEZOEK AAN DE PLAATS "VERA"

Afstand: 5 kilometer

Vera is vandaag de dag een van de belangrijkste commerciële centra in de regio, met een bloeiende traditionele kern en een aantal supermarkten en commerciële organisaties verspreid langs de ringweg .De vroegste Carthaagse, Romeinse en Moorse nederzetting was op Beria in de buurt Villaricos maar in de onzekere tijden van de vroege middeleeuwen , werd de nederzetting landinwaarts naar de heuvel van Espiritu Santo verplaatst, waar de nederzetting  door een enorme aardbeving werd verwoest in 1518.

Na de aardbeving werd de nederzetting herbouwd en is momenteel te zien als een vestiging met een rechthoekige indeling met acht torens en twee poorten. In het midden was de parochiekerk van de Encarnación, zoals te zien is op het centrale plein in Vera, gebouwd als een vesting om het dorp tegen piraten te beschermen. In de late 19de eeuw breidde de stad uit als gevolg van mijnbouw activiteiten in de regio, maar momenteel is het voornamelijk een toeristisch centrum.

BEZOEK AAN HET DORP "VILLARICOS"

Afstand: 5 kilometer

Villaricos is een klein, ongerepte vissersdorp, zowel charmant en rustig met een typisch Spaanse sfeer.Het dorp is gelegen aan de voet van de Sierra Almagrera Mountains. Villaricos (rijk dorp) ontleent zijn naam aan de oude zilvermijnen, die hun plaats in de geschiedenis hebben, want het is van hieruit dat Hannibal zijn huurlingen betaalde toen hij Rome belegerde.

Samen met de visserij, is het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Het fantastische klimaat maakt het een populaire bestemming, met zijn milde winters en warme zomers, verfrist door de zachte bries van de Middellandse Zee. Er zijn twee stranden, een kiezelstrand en een ongerepte gouden zandstrand. Het zandstrand ligt in een beschutte baai, die weliswaar populair is bij de lokale bevolking maar nooit erg druk is. Er is een uitstekende chiringuito (beach bar) waar het goed is vertoeven. Villaricos heeft twee havens die gelegen zijn aan elk uiteinde van het dorp verbonden door brede promenade met tal van plekken om te zitten en te relaxen. Het is een favoriete plek voor vele om een avondwandeling te maken.

Villaricos is bekend om zijn kristalheldere warme water en het is een geweldige plek om te duiken met daarbij een lokale duikschool. Net voorbij Villaricos is een robuuste onontwikkelde kustlijn, waar u kunt ontspannen in alle rust onder de rotsen op het zandstand. Er is een ruime keuze uit goederestaurants en bars, met eten tegen zeer redelijke prijzen en heemse Spaanse gerechten.

Er is elke zondagochtend een kleine markt op het plein in Villaricos.Daarnaast is er elke dag, zelfs op zondag, een markt op 10 km van Villaricos. De markt kijkt uit op een kleine jachthaven en geeft uitzicht op de schitterende blauwe zee en het is gewoon prachtig. Het is een enorme markt die zich uitstrekt langs de smalle straatjes en  voornamelijk bestaat uit fruit, groenten, kaas, vleeswaren, bloemen, kruiden en specerijen kraampjes met daarnaast g veel kleding, sieraden, aardewerk en tal van andere prullaria.

BEZOEK AAN DE HAVEN VAN "GARRUCHA"

Afstand: 7 kilometer

Garrucha is een zeehaven in het zuidoosten van Spanje aan de Middellandse Zee en aan de rechteroever van de rivier de Antas. De haven van Garrucha, die wordt verdedigd door een achttiende-eeuws kasteel, biedt onderdak aan grote schepen en is de natuurlijke uitlaatklep voor de handel van een eens bloeiende landbouw en mijnbouw district.

Garrucha had, aan het begin van de twintigste eeuw een aanzienlijke handel in lood, zilver, koper, ijzer, espartogras en fruit, maar nu is de enige export vanuit de haven gips, gedolven in Sorbas, Naast vrachtschepen isde haven de thuisbasis van een kleine vissersvloot en heeft ongeveer 300 ligplaatsen voor pleziervaartuigen.

De archeologische resten op Cadima geven ons een voorproefje van het Romeinse verleden van dit dorp,evenals de zoutlagen uit het Arabische tijdperk en de baden in Alfaix. Er zijn ook veel overblijfselen van de velemijnen uit het verleden, zoals de oude smeltorens. Bezoekers moeten zeker een wandeling maken rond het Paseo Maritimo en de vishaven waarna men zich kan ontspannen op het prachtige strand.

BEZOEK AAN DE PLAATS "MOJÁCAR"

Afstand: 19 kilometer

Mojácar heeft een lange en veelzijdige geschiedenis dat zich uitstrekt over 4000 jaar. Bevolkt door Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Grieken en Moren, het blijft een kruispunt van vele culturen. Het was onder Moorse overheersing dat Mojácar echt begon te bloeien. Het kasteel werd gebouwd en de stadsmuren werden uitgebreid en versterkt. Toch is het een moslim stad aan de christelijke grens gebleven en omdat dit, Mojácar leed vele brutale invallen. In 1488, Koning Ferdinand en koningin Isabel kwamen naar het gebied om de indiening van de lokale leiders te eisen. Alle waren aanwezig met uitzondering van de burgemeester van Mojácar.

Toen de burgemeester later ondervraagd werd over zijn afwezigheid tijdens de bijeenkomst in de buurt van de stad Fuente Mora (Moorse fontein), heeft de burgemeester naar verluidt verklaard dat, hoewel hij een moslim was, generaties van zijn volk Spaans van geboorte was en dat ze verdienden meer te worden behandeld "als broers en geen vijanden. Blijkbaar waren, Ferdinand en Isabel voldoende onder de indruk van het antwoord van de burgemeester en diens belofte van trouw, waardoor de stad bleef bloeien voor de komende vier eeuwen. Tegen het midden van de 18de eeuw had de bevolking van Mojácar meer dan 10.000 mensen bereikt.

Mojácar fortuin begon echter te veranderen rond het midden van de 19de eeuw, toen het bevolkingsaantal begon te dalen. De redenen waren talrijk. De regio (technisch Europa's enige woestijn) begon te lijden onder droogte en veel bewoners begonnen te vertrekken. Sommigen gingen naar het noorden om werk te zoeken in de fabrieken van het industrialiserende Catalunya terwijl anderen emigreerden naar verre oorden als Zuid-Amerika. In feite, de lokale legende’s beweren dat de cartoonist Walt Disney werd geboren in het gebied en emigreerde naar de Verenigde Staten toen hij een kind was.

De ontvolking van Mojácar werd voortgezet tot de jaren 1960 toen het een kritieke proporties bereikte met slechts 1.000 inwoners in het gebied. Lokale leiders besloten toen om land weg te geven aan iedereen die beloofde er op te bouwen. Dit aanbod bleek de vonk om Mojácar economie nieuw leven in te blazen. Nieuwe bewoners begonnen te verschijnen en de stad werd al snel een bloeiende kolonie vol met kunstenaars. Het opbloeien van Mojácar en zijn regio met natuurlijke schoonheid begon zich te verspreiden en het toerisme bracht buitenlands geld naar het gebied. Het strand werd een favoriete vakantie retraite voor reizigers. Mojacar heeft nog steeds een van de hoogste expatriate bevolking in heel Spanje.

Dit was ook de tijd dat de Indalo het symbool werd van Mojácar Oorspronkelijk is deze in een prehistorische grot tekening gevonden in de buurt van Velez Blanco. Het vertegenwoordigt een man die een regenboog boven zijn hoofd houdt. Er wordt gezegd dat het een gelukstotem is en kan worden gevonden aan de voorkant van woningen en bedrijven in de hele provincie.

De stad blijft echter nog steeds opvallend trouw aan het Moorse verleden. Mojácar is een plek die smeekt om ontdekt te worden per voet. Parkeer de auto onderaan de stad en dwaal naar boven in uw eigen tempo. U zult met bijna elke stap een fantastisch uitzicht tegenkomen. Volg de weg die zijn weg kronkelt naar de stad of beklim de trap die ook naar boven leidt waarna u in het residentiële hart van het dorp zal komen. Echo's van het verleden zal je hier overspoelen!

BEZOEK AAN DE PLAATS "TURRE"

Afstand: 25 kilometer

Tot rond 1700 was de omgeving van Turre omgeven door wouden van kurkeiken en steeneiken. Door agrarische bedrijvigheid werden deze bossen gedecimeerd. Nu vindt men slechts nog enkele kurkeiken (Quercus suber). 

De afgelopen tweehonderd jaar heeft deze regio nogal wat economische pieken en dalen gekend. Rond 1800 was er de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, waardoor het Franse leger de regio binnenviel. Daarop volgde twintig jaren van honger en zieken. Rond 1840 werd er zilvererts door een boer ontdekt. Door de vondst van dit edelmetaal werd de regio economisch interessant. Er werd begonnen met de aanleg van een bijbehorende infrastructuur. In de omgeving werd een ertssmelterij aangelegd. Toch bleef de bevolking vertrouwen op inkomsten uit landbouw en veeteelt.

Net zoals de rest van Spanje zakte de Turre in de Spaanse Burgeroorlog.[ 1936 - 1939] weg in armoede en honger. Na de Spaanse Burgeroorlog viel de regio in ongenade door haar linkse voorkeuren. Sinds 1970 begint de opkomst van het toerisme en de bouwsector. De streek vindt aansluiting met de rest van Europa.De laatste tien jaar is er een grote dienstverlenende sector ontstaan, gelieerd aan het toerisme.

Wandelend door Turre kunnen bezoekers de traditionele werkplaatsen bezoeken waar ambachtslieden werken met espartogras, messing en kant. De monumenten en kapellen die zeker en bezoek waard zijn, zijn la Iglesia de la Purisma, la Ermita de San Francisco de Asis, de minaretten van de moskee en de waterbronnen uit de 12e eeuw. 

Er bevinden zich verscheidene begraafplaatsen uit verschillende tijdvakken in Turre. De oudste graven dateren uit het Neolithicum, wat recenter zijn de islamitische graven. Verder zijn er gebruiksvoorwerpen uit de Bronstijd en de Ijzertijd gevonden. Verder kan men nog overblijfselen van vroege nederzettingen bekijken die nu in woonwijken van Turre liggen. Een tip: het paasfeest wordt hier zeer uitgebreid en langdurig (dertien dagen) gevierd.

Aan de rand van Turre liggen het landschappen Yesos en la Umbria de Sierra Cabrera,  Dit zijn  interessante plekken om te bezoeken.

LIGGING VERA PLAYA

BESCHIKBAAR: ANDALUS THALASSA

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK
M D W D V Z Z
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
  Beschikbaar
  Bezet
  Reservering onder voobehoud
  Last minute 30% korting